arcoinaustralia.reismee.nl

Werk bij de Formule 1 GP

Heej hallo iedereen,

Zo het werk bij de formule 1 GP zit er weer op voor mij.En eerlijk gezegd ben ik daar ook wel blij mee. Het werk wat ik moest doen was namelijk niet bepaald leuk. Nee, het was smerig en vies werk wat ik moest doen. Zelf denk ik een van de minste baantjes die je tijdens het evenement zou kunnen doen. Wat moest ik dan precies doen? Mijn job was om alle afval dat naar een container werd gebracht, in die container te legen en alle afval dat niet recylebaar was eruit te zoeken. Dit hield dus in dat ik in die container stond, tussen het afval te zoeken. Smerig, vies en ook best wel zwaar. Met name ook omdat het nogal lange dagen waren: mijn werkdag begon om 10.00 uur en eindigde om 19.30 of 20.00 uur. Gelukkigviel het weer mee.Alleen de eerste dag was het heet, de rest van de dagen was het vrij bewolkt en af en toe een paar druppels regen.

Waren er dan ook leuke dingen? Heb ik wat van de races meegekregen? Ja gelukkig wel. Sowiesois het leuk om de sfeer van zo'n groot evenement te proeven; en alle mensen die daar op afkomen te zien. Het is ook leuk dat je als werknemer op zo'n evenement, bij de ingang, zo voorbij de lange rij wachtenden naar binnen kanlopen. En natuurlijk is hetleuk om wat van de races mee te krijgen. Wantnaast de formule 1 waren er nogallerlei andereraceklasses diehun race reden.Tegenover mijn werkplek was de supportpaddock waar ook allerlei racewagensstonden inhun'garages'. Ook reden er regelmatig racewagens langs mijn werkplek.Zie ook de foto's. En alsof dat nog niet genoeg was, waren er ook nogallerlei andere shows tussendoor: vliegshows, helicoptershows, optredens, enz. Genoeg vermaak dus voor debezoekers.Ook heb ik op zondag nog iets van de formule 1 race meegekregen. Ik heb de start en de eerste paar ronden gezien, want vlakbij mijnwerkplekwas de Brabham tribune; dezestaat bij de eerste bocht, na start/finish.Wat tenslotte ook nog leuk was,was dat naastde plek waar ik werkte een cateringbedrijf zat, die regelmatig eten overhad, datonze ploegdan mocht hebben. Het werken bij de F1 had dus twee kanten en omdat de negatieve kant voor mijn gevoel de overhand had, ben ik blij dat het er nu weerop zit. Op naar de volgende uitdaging/avontuur.

De plannen voor de komende weken zijn nuals volgt: deze week een rustig weekje. Nietzo veel bijzonderheden.Vervolgens volgende week, van dinsdag t/m vrijdag, naar de conferentie van Planetshakers. Dat lijkt me heel erg leuk! En daarnais het plan om ergens fruitplukwerk te vinden voor 3 of 4 weken. Hier heb ik ook al wat ideeen over, overwaar ik dat kan doen.Eerste optie voor mij is omdat in Mildura in hetnoord-westen van Victoria te doen.Daarwerk op dit moment ook iemand die ken, iemand van de groep waarmee ik naarAustralie ben gekomen. Mocht dit niet lukken dan heb ik nog weleen paar ideeen waar naar toe zou kunnen gaan.

Mijntijd in Melbourne beginnu dan tot het einde te komen. En eigenlijk vind ik dat ook welok. Ik benhier tenslotte ook naar toe gekomen om meer van Australie te zien. Dus op naar een nieuw avontuur! Al is het wel jammer dat ik al die mensendie ik hierheb leren kennen, weer afscheid van moet gaan nemen. Maar ja, met de meesten kan ik wel contact houden via mail, facebook of sms.

Tot zover denk ik eerst maarweer even.Ik heb dus ookeven wat foto's van de F1 op de blog gezet.Kunnen jullie ook een beetje zien hoe het daar was.

Tot gauw,

Groeten Arco

Piet & Annie

Hoi, hoi!
Leuk dat je toch nog iets hebt meegekregen van het GP-gebeuren en de start hebt kunnen meemaken. Zondagavond hebben we de start van de race voor TV gezien maar jou niet kunnen ontdekken op de rechtertribune!
gr.
P&A