Nog 2 weken...
Hallo beste webloglezers,
Nee, ik kom over 2 weken nog niet terug naar Nederland. Over twee weken ga ik echter wel vertrekken uit Mildura. Ik heb hier dan alweer zo'n 2,5 maand gezeten, en voor een plaatje waar weinig anderste doen is dan werken, is dat al best wel lang vind ik. Maar goed, over twee weken vertrek ik dus uit Mildura terug naar Sydney. Ik ga daar de Hillsong Conferentie bezoeken! Voor degenen die niet weten wie of wat Hillsong is: Hillsong iseen van de grootste kerken van Australie metook eenpaar vestigingen in Europa. Veel van hunsongsworden in kerken over de hele wereld gezongen.Ik heb hier echt heel erg veelzin in. Vooral omdat ik in Sydney weer een aantalvrienden ga ziendie ik gedurende de eerste 5 maanden in Australie heb gemaakt. Echt super veel zin in dus! Ik kan haast niet wachten!
De afgelopen weken heb ik gelukkig (wat een zegen!) weer gewerkt. Eerst een paar dagen in het plukken van bonen. Dit verdiende echter heel slecht. Ik kon misschien zo'n 35 dollar (ongeveer 26 euro) voor 7 uren werk verdienen! Gelukkig heb ik sinds 1,5 week een beter baantje als hulp bij tapijtreinigen. Opzich een leuke job, erg afwisseld want ik help niet alleen bij tapijtreinigen maar maak ook ramen schoon, tuinieren, stofzuigen, dweilen, enz. Daarbij kom ik ook op veel verschillende plaatsen. We komen in kantoren, bij mensen thuis, garages/showrooms en ben zelfs ook op het vliegveld(je) van Mildura geweest. Bovendien verdient hetook nog eens aardig ($15 p/h). Welis het zo dat ikmeestal niet volledige dagen maak. Meestal zo'n 4 a 5 urenper dag, alhoewel ik afgelopen week ook eens 8,5 uur heb gewerkt. Het minste is echter eigenlijk dat mijn baas, met wie ik dus de hele dag samenwerk, nogal druk enhaastig is - een beetjeeen ADHD-type zeg maar. Aangezien ikzelf juist een heel rustig karakter heb, is hetwel eens lastig om hiemee om te gaan. Maar ja, alles went en het is ook nog maar twee weken. Dus dat is nog wel vol te houden gelukkig.
Verder heb ik de afgelopen weken een paar leuke ontmoetingen met mensen uit de kerk hier gehad. Wat heeft geresulteerd in een aantal handige verblijfadressen (dus bij mensen thuis)waar ik wellichtde rest van mijn reis nog iets aan heb. Lijkt me erg leuk om eens bij die mensen langs te gaan. Leuk om te vertellen is dat ik o.a. afgelopen zondag mensen heb leren kennen in de kerk die hier een lang weekend in Mildura waren en dieveelfamilie in Friesland bleek te hebben. O.a. in Sneek, Gorredijk en Oentsjerk (een familieKingma?). Erg leuk ommet hun te praten en heb's avonds ook even met hun gegeten.Zijn familie komt overigens uit Drenthe. Zijnoom, geloof ik, is eigenaar van het (bouw?)bedrijfZuidema, misschien dat jullie die vrachtwagens wel kennen.
Het afscheid in Mildura zit er dus ook aan te komen. Echterben ik, zoals hierbovenal beschreven, daarblij mee.Afgelopen vrijdag zijn ookal een aantal mensen metwie ik veel omging in het hostel vertrokken.Echter het leuke is dat ik 4 van hen in Sydney weer ga zien. Verder gaan er komende vrijdag weerheel veel mensen met wie ik omga vertrekken. Dus daarnazal het laaste weekje erg rustig zijn, wat dat betreft.
Nadat ik 3 of 4 weken in Sydney ben geweestga ik naar Darwin, waar ik ga meedoen in een vrijwilligersproject gericht op natuurbehoud. Hoe ik daar naar toe ga is nog niet bekend. Misschien ga ik een auto kopen of huren in Sydney, die ik voorzo'n twee maandenwil gebruiken. Tot eind september wanneer mijn ouders en broer (en misschien ook mn zus) inCairns aankomen.In die twee maanden wil ik eigenlijk eens echtrond gaan reizen. De westkust en Alice Springs zien. Veel dus om naar uit te kijken de komende tijd. En wat gaat de tijd dantoch ook weer snel. Zit hier nu dus al 5,5 maand en verwacht dat de komende maanden ookom zullen vliegen gezienalleplannen die ik nog heb.
Oh ja, en het WK is natuurlijk begonnen. Ikzie de wedstrijden in het hostel. Alhoewelhet grootste deel in de nacht is. Die wedstrijden zie ik dus niet. Maar gelukkig kan ik die van Nederland wel zien. En vanavond ook weer: Nederland - Japan!
Tot de volgende blog, dan waarschijnlijk vanuit Sydney.
Groeten Arco
De tijd vliegt idd!! Door jouw verhalen krijgen we hoe langer hoe meer zin aan ons eigen bezoek aan Australie in september! Nog fijne laatste weken in Mildura gewenst.
Tsjong, tijd vliegt zeker! Al weer 5,5 maand op reis dus. Leuk hoor om te lezen hoe je vorm geeft aan jouw avontuur! Goede reis naar Sydney alvast en suc6 nog met je hyper-de-pieper baas (haha, kan het me helemaal voorstellen, zo'n contrast tussen jullie!)
We zijn benieuwd hoe je het hebt op de Hillsong conference. Wij zijn in Londen geweest: echt een super ervaring!!
Bart & Nynke