Bestemming bereikt!
Hallo iedereen!
Na een lange vermoeiende en moeizame reis ben ik gisteren dan eindelijk in Sydney aangekomen. De reis is jammer genoeg helaas niet helemaal gegaan zoals het zou moeten gaan. Vanwege de weersomstandigheden in Europa was de vlucht van Amsterdam naar Londen naar voren verschoven. Dus ik was nog net op tijd om in te checken op Schiphol. Vervolgens had de vlucht van Londen naar Singapore ook nog eens 2 uur vertraging vanwegen het de-iceing van de vleugels van het vliegtuig en het sneeuwvrij maken van de opstijgbaan.
In Singapore ben ik vervolgens 1 dag gebleven (volgens plan) en heb een citytour gehad van een halve dag. Singapore; een mooie stad, vrij schoon, en veel hoge gebouwen (hotels, kantoren, banken, enz.) Maar niet direct een stad om een tijd te blijven. Minder leuk was dat mijn bagage niet was aangekomen in Singapore.
Daarna zouden we 's avonds met het vliegtuig naar Sydney vliegen. Maar vanwege problemen met het vliegtuig is de vlucht uiteindelijk gecanceld. 24 uur later zou onze vervangde vlucht pas gaan. Wel heeft de luchtvaartmaatschappij (British Airways) voor een goed hotel (vijf sterren) + ontbijt en lunch gezorgd. Maar dat mocht dan ook wel naar zo lang te moeten wachten.
De volgende dag naar Sydney gevlogen (weer met een vertraging van ongeveer 45 min.) Om 8:30 uur 's ochtends aangekomen op Sydney Airport en naar het hostel gebracht. Daar konden we echter pas om 12 uur inchecken.
Dit is in een notendop een samenvatting van de lange en vermoeiende reis naar Sydney. De eerste dag was ik dan ook nog best wel moe en ben vroeg naar bed gegaan. Vandaag had ik een introductie van Work and Travel Company. Ze hebben het een en ander uitgelegd over reizen en werken in Australie. Was best interessant en het zet je aan het denken over hoe je je reis de komende dagen, weken precies wil invullen. Daarna zijn we met een groepje naar Bondi Beach geweest. Was best mooi, alleen viel het weer helaas een beetje tegen; Harde wind, bewolkt en een graadje of 24, denk ik. Vanavond hebben we hier ook nog onweer en regenbuien gehad. Gisteren was het trouwens wel warm, ongeveer 30 graden.
Verder heb ik de eerste dagen hier in Sydney en tijdens de reis naar Sydney vaak moeten informeren naar mijn bagage die maar niet aankwam. Iedere dag heb ik geinformeerd maar iedere keer werd ik helaas teleurgesteld. Maar vandaag heb ik gelukkig te horen gekregen dat mijn bagage morgenochtend in Sydney aankomt en ik het in de loop van de ochtend kan ophalen. In totaal heb ik dan 5 dagen zonder bagage gezeten. Erg vervelend en frustrerend, maar ja helaas is het niet anders.
Tot zover deze blog, en tot de volgende keer.
Groeten Arco
Hey Arco! Wat een gedoe zeg! Nou ja, dan heb je voor de rest van je reis al het gedoe maar alvast in 1x gehad zullen we dan maar zeggen ;-P En wij hopen voor je dat dat waar is!
Enjoy daaro!
How are you doing mate. of dit zinnetje nog niet gehoord. :)
dus gelijk goed door de mangel gehaald. niet zo fijn maar je bent in ieder geval op plaats van bestemming.
eerst best wel even wennen, maar dat wordt beter,
geniet met volle teugen en we keep in touch.
Zo te lezen heeft het even geduurd, maar je bent nu toch waar je heen wilde.
Afgelopen woensdag onze eerste kring avond van het nieuwe jaar gehad, opkomst was matig en we misten jouw natuurlijk.
Op het moment krijgen we hier last van dooi weer maar volgens de geleerden is de winter nog niet afgelopen.
Geniet daar in het verre land en tot de volgende mail.
Groet A&M