Melbourne (2)
Hallo,
Hier weer even een berichtje vanuit een zonnig Melbourne. De afgelopen dagen was iets boven de 30 graden. Zondag zijn er zelfs temperaturen gemeten van 38 graden! Ik ben zondag even de stad in geweest, maar met die hitte (en het is natuurlijk zondag) zie je bijna niemand hier op straat. Ik ben zondag naar een dienst van Planetshakers City Church geweest. Best wel anders dan ik gewend ben in Nederland. De mensen zijn hier zo enorm enthousiast in de kerk, het is echt een groot feest. Heel leuk om eens mee te maken. Heb na de dienst een aantal mensen gesproken en dat was ook leuk. Misschien dat ik komende zondag wel weer ga. Al heb ik in het centrum van de stad nu ook Baptist Church ontdekt. Misschien dat ik daar ook wel naar toe ga.
Verder is het, zoals jullie hebben gezien, eindelijk gelukt om foto's op de weblog te zetten. Zodat jullie ook een beetje een indruk krijgen van de omgeving en de steden hier in Australie. Bedankt ook voor de reactie hierop.
Deze week ben ik voor het eerst helemaal op mezelf aangewezen. Dat wil zeggen de twee meiden met wie ik eerst in Melbourne was zijn beiden vertrokken. Een is naar Tasmanie gegaan en de ander met een bus richting Sydney en rest van de Oostkust. Dat was dus wel even wennen. Ik zit nu ook weer in een hostel in het noorden van Melbourne. Een fijn hostel; lekker rustig en relax en twee persoonskamers. Nu ik helemaal alleen ben, kan ik helemaal doen wat ikzelf wil; ik hoef met niemand rekening te houden. Dus heb ik de afgelopen dagen wat dingen gedaan die eigenlijk nog wilde zien in Melbourne. Zo ben ik gisteren naar de Melbourne Zoo geweest en heb daar verschillende Australische dieren, maar ook dieren uit de rest van de wereld gezien. 't Was leuk om te bekijken alleen best wel warm. Vandaag ben ik naar het Melbourne Museum geweest met exposities over Aboriginals, Melbourne, Wildlife, Body & Science en Forest. Was ook interessant om te bekijken en van te leren. Ik vond vooral de expositie over de Aboriginals interessant en leerzaam. Daarnaast heb ik de afgelopen dagen veel gelopen in de stad en in de verschillende parken gezeten.
Het zoeken naar werk heb ik met al die uitstapjes nog even uitgesteld. Daar wil ik echt wel de komende twee dagen mee bezig gaan. Dus 'wish me luck!' En jullie horen 't wel als ik iets heb gevonden.
Groeten Arco
Hoi Arco,
relaxed, maar ook vast wennen, zo ver weg zonder familie....
Succes met het vinden van werk!
groetjes Josefien